Pitkäkarvapentuja!

Manu ja Ellan tytär Tuuli saivat 24.5.2017 kolme tervettä poikapentua. Tuuli kantaa pitkäkarvaa ja on saanut geenin isältään Artturilta (Safra’s King Arthur). Tilastollinen mahdollisuus syntyä pitkäkarvapentuja tässä yhdistelmässä oli 50 %, joten toivoin kovasti, että meille syntyisi ensimmäiset pitkäkarvaiset britit . Poikien turkinlaatu oli aivan erilainen verrattuna kaikkiin tätä ennen syntyneisiin pentuihin, joten olin jo alussa melkein täysin varma siitä, että kaikki olisivat pitkäkarvaisia. Pitkäkarvaisen britin turkki rupeaa venymään pitkäksi vasta 3 – 4 viikon iässä, joten sataprosenttinen varmuus saatiin vasta silloin.

Pojat etsivät itselleen koteja, jotka haluavat osallistua uuden rodun tunnetuksi tekemiseen. Käytännössä se tarkoittaa näyttelyissä käymistä tai mahdollisesti sosiaalisen median eli somen hyväksi käyttämistä. Näyttelyissä käyminen on tarpeen, jotta voimme varmistua siitä, että kasvatuksessa käytetään rodunomaisia ja hyväluonteisia yksilöitä.

Pojat ovat luonteiltaan reippaita, sosiaalisia ja aivan ihania kauttaaltaan. Jos olet kiinnostunut uuden upean rodun edustajasta, lähetä viesti, jossa kerrot millaisen kodin sinulla on tarjota. Pitkäkarvaisen brittiläisen ostaja on varauduttava siihen, että kissaa on säännöllisesti pestävä ja harjattava. Turkinhoitoon saa minulta ja muilta pitkäkarvojen omistajilta.

Valokuva-albumi – Photos

_MG_6639 pic
Aurantia’s Great Blizzard (BLH d)
_MG_6652 pic
Aurantia’s Perfect Storm (BLH n)
_MG_6816 pic
Aurantia’s Polar Vortex (BLH d)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s